Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2013 14:57 - Отговора ми към Босиа, относно темата му "МОРАЛЪТ И АНТИМОРАЛЪТ"
Автор: kbalenciaga Категория: Политика   
Прочетен: 1602 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 13.07.2013 15:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

bosia, за никнейм да си чувал?

 Да си чувал за невежи, които вместо да отворят някоя търсачка и да разберат, че Кристобал Баленсиага е най големия моделиер на облекла за всички времена, те пишат простотии в блог пространството?

bosia, имаш ли аргументирана информация, че голяма част от протестиращите тези дни, не са назначени от гербаджиите на синекурни длъжности?

Да си чувал, да си видял как МАСОВО след промените през 1989г. "бивши" членове на БКП, ченгета от ДС, доносници скандират долу комунизма, и масово си хвърлят червените книжки?
Да точно така, бащите и майките на днешните протестиращи!
"Крушата не пада по далече от дървото"

Колко от протестиращите са викали срещу централата на ГЕРБ, всички?
"А тука да виждаш случайно корабче да плува"???

Ама иначе си прав една въшка като се ояде със слава.
Тя излиза на чело.
Например ще я поканят при Карбовски на интервю.
Може да пишат за нея в "Гардиан".
И вече тя се е изкачила по "Приказка за стълбата" на Хр. Смирненски.
Вече тя не чува какво скандират масите(анонимните).
Вече принцовете и принцесите, умните и красивите от Столичната средна класа са нейни братя и сестри.
Вече тази оядена въшка гледа от високо.
От там вижда колко морални са богатите(от ССК). И колко неморални са анонимните.

Босия, ти си станал крал на протестите бе!
 Провъзгласявам те за крал Босии I ! 

Да живее краля!
Краля е гол!
Опс!
Краля не е гол.
КРАЛЯ Е БОС. МИСЛОВНО!
 

Цирк драги зрители! ЦИРК!

 



Гласувай:
9



1. mt46 - http://e-vestnik.bg/18087/diagnozata-na-d-r-nikolay-mihaylov-za-protesta-kato-opit-za-revansh-na-izpadnali-desni/
13.07.2013 23:08
Неотдавна д-р Николай Михайлов в предаването “Лице в лице” при Цветанка Ризова постави нелицеприятна диагноза на протестиращите, която някак медиите, симпатизиращи на протестите, се направиха, че не забелязват. Пускаме тук най-важното от анализа на д-р Михайлов поради все по-актуалното му значение.


Имам един много голям въпрос, да не кажа упрек, към хората, които протестират. В самото начало реакцията беше много чиста, аз бях напълно солидарен с нея и присъствах там в първите няколко дена. По-нататък се разколебах вътрешно. Сега съм амбивалентен да присъствам там.

- Кое ви разколеба?

- Ще ви кажа кое. Първите дни имаха манталитета на отказ да се живее под регламента на една непублична олигархична власт. Първите дни гражданите не правеха разлика между ляво и дясно. Не търсеха партийна диференциация на гражданското струпване там, не се различаваха по партиен признак.
Сега започна едно преформулиране на този протест, доколкото той търси политическата си легитимация и някакъв политически изход от това, което става на площада. И започна наистина да прилича на опит за реванш на извънпарламентарната десница в насипно състояние, защото тя е това. Тази десница има следната характеристика: Нейните фенове от градовете и специално от центъра на София, имат една, бих казал, характерна надменност, едно самочувствие, което е забелязано от критично настроени и проницателни хора отляво. Забелязаха това. Забелязаха тази спокойна, самоуверена и в някакъв смисъл хедонистична гражданска инициатива, инициатива на удоволствието и на доброто прекарване вечер, семейно, дори и с кучетата. Дечурлигата са там, около това има някакви тромби, които произвеждат травматичен за ухото звук… Това, така да се каже, е малко или повече шик. То стана нещо като градска мода. Тези хора, през угрижените си, натъжени и яростни лица, което е много важно и съществено да бъде така, не проявяват същинската драма на българския народ.
цитирай
2. mt46 - Продължение:
13.07.2013 23:11
- Коя е същинската драма?

- Същинската драма е наистина проточеният преход, страшната несправедливост, много голямата бедност. Оттук и усетът за това, че има някакъв разпад на протестите на февруарски и юнски. Такъв разпад има, и в дълбочина няма. Защото хората от февруари бяха граждани, започвам да мисля, че бяха малко повече граждани, защото гражданинът е патетично същество, същество с граждански страсти, и не се разхожда така фриволно на всяка цена. Съдейки отдалече, по силуетите на тези граждани (б. р. – протестиращите сега), те ще живеят общо взето прилично, при всички обстоятелства на българския злополучен политически преход и тъй нататък. Те нямат същински екзистенциални драми. Те нямат драмата на невъзможност да оцелееш, те нямат драмата на тези, които са близо до самозапалилите се осем души.
Нали тези, които протестираха февруари, те не могат да оцеляват именно паради липсата на морал и норма в политиката.

- Защото ние не позволихме морал, не спряхме краденето, ние позволихме да се качват върху главите ни, и затова едни някак кретат, някак преживяват, а други умират от глад. Това не е ли изкуствено поставяне на бариера?

- Ако на това гражданство сега моралните рецептори са така свежи, така раними, че откликват на всеки скандал, да бяха откликнали на скандала Борисов. Тука левицата, даже и Мая Манолова, защото тя напоследък проговори този аргумент, и го проговори накратко, късо и много ефективно – да бяха се изсипали на този площад, когато, не Пеевски трябваше да отиде в ДАНС, а когато Борисов отиде в МВР. И аз бих добавил – когато Борисов стана министър-председател. Извинете ме, аз лично не намирам абсолютно никаква разлика в скандалния смисъл на думата между едното и другото, даже си мисля, че скандалът е много по-голям в случая на нашия бивш премиер.

цитирай
3. arkani - "Коя е същинската драма?"
14.07.2013 00:30
Не съм експерт,не съм велик учен,нито известна личност но позволете поне да имам лично мнение.Същинската драма според мен е че през изминалия"преход"управляващите влязоха подготвени и с ясен план как да извлекат ползи а народа беше напълно неподготвен.Ясно е че се изредиха всички известни кандидати с наше съгласие"гласуване" защото имахме надежди и очаквания всеки следващ да извърши великата промяна.Да си го кажем,бяхме използвани през цялото време за лични интереси.По времето на комунизма гледахме лъскавите опаковки на запада с пари в джоба а сега те са при нас но парите ги няма.Българинът трябва да смени мисленето си за да постигне целите си,и не само за политика а за целият си начин на живот.Това е трудна задача особено за по възрастните поколения.Но аз мисля че още вода ще изтече докато стане това, Варна го доказа,рано ни е за "парк гези".Но аз съм оптимист новото мислене не е далеч във времето,според мен 2-3 години.
цитирай
4. kbalenciaga - Мда, и пак стигаме до поговорката "Сития на гладния не вярва"
17.07.2013 17:27

В 2013г. сме, а в България стотици хиляди българи живеят в мизерия.
Докато в същото време има толкова много милионери.
Ето за това е добре да се протестира, и да се иска да се промени.
Но е измислено хитро, колкото някой се изкачва по стълбичката, толкова по богат става, с повече власт.
А от там не вижда, не разбира какво се случва при бедните.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kbalenciaga
Категория: Политика
Прочетен: 120614
Постинги: 56
Коментари: 123
Гласове: 252
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930